E-mail elérhetőség: aldowinnfieldkukachotmail.com

Aldo Winnfield Filmbázisa

S.O.S. Love! Az egymillió dolláros megbízás (2011)

2014. július 22. - AldoWinnfield

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy egészen tűrhető Sas Tamás film. Az S.O.S. szerelem!  (mert hogy erről  van most szó, de talán lehetne más darab is) ugyan messze állt attól, hogy jó legyen, de nem fájt, nem volt túl buta, túl elviselhetetlen. Megkockáztatom, a mostani magyar közönségfilmek között még a jobbak közé tartozott, tartozik, bár ezzel máris erős kritikát fogalmaztam meg a mostani felhozatal irányába. Az S.O.S. szerelem! ráadásul felettébb sikeres volt a kasszáknál, így a folytatás tavaly megérkezett a mozikba. Most megnéztem, és ez már fájt: buta volt és legtöbbször elviselhetetlen. Bármelyik amerikai tizenkettő egy tucat romantikus komédia sokkalta többet tud felmutatni.( Egy ilyen például a műfaji szabályok helyes használata...)

Én szeretem a magyar filmet, így véletlenül sem akarom virtuális tőrömet az S.O.S. 2 szívébe vágni és ott megforgatni, de ez a mozi pocsék. Hibás koncepcióval született, rossz döntéseket hoztak a készítők és ami a legjobban zavar az az, hogy a rendező képes volt felháborodott levélben válaszolni egy kemény kritikára, ami a művét érte. (Kisebb botrány kerekedett az ügyből.) Mintha nem tudná, hogy amit alkotott, az nem jó. Ilyenkor csendben meg kell húzódni, összeszedni a hibás pontokat és azokat figyelembe véve valami tűrhetőt alkotni legközelebb. A rosszabbik eset persze az, ha Sas Tamás tényleg meg van győződve arról, hogy minőségi munkát adott ki a keze közül....

De az nem lehet! Tíz filmmel a háta mögött egyszerűen nem létezik, hogy nem képes objektívan ránézni  a munkáira és bekategorizálni azokat. Muszáj látnia, hogy az S.O.S. Love! esetében a forgatókönyv pocsék, ötlettelen és nem fut ki igazából sehova. Nincs finálé, csúcspont, kielégítő lezárás. Tudnia kell, hogy a termékelhelyezések annyira tolakodóak, hogy a nézőt kizökkentik az élményből. S az sem baj, ha arra is rájött már a bemutató óta eltelt egy évben, hogy egy olyan moziban, amiben a szereplők eltérő nemzetisége miatt keverednek a nyelvek nagyon ciki már, ha mindenkit magyarra szinkronizálnak csak azért, hogy a nézők "szeressék" a filmet. Komolytalan így az egész, ha jelzik egy-egy felirattal a nyelvváltást, ha nem. S ezek  még csak a legfeltűnőbb problémák, a rendezés esendőségéről, a gyengélkedő színészekről, a zene tolakodó használatáról és még sok más mindenről lehetne rosszat írni...

De minek? Az S.O.S. Love! egyetlen erénye, hogy Billy Zane és Daryl Hannah rövidke feltűnése némi unikumot csempész ebbe a korszakalkotó műbe, ami 3D-ben került a filmszínházakba. S itt és most abbahagyom, mert kedvem támadt ölni.

Értékelés:0/10

Kiemelt momentum: az egész film. Tényleg.

A cikk másodközlés.

A bejegyzés trackback címe:

https://afilmbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr8212096555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása