E-mail elérhetőség: aldowinnfieldkukachotmail.com

Aldo Winnfield Filmbázisa

The Fundimentals of Caring (2016)

2017. január 04. - AldoWinnfield

A Netflixen tekinthető meg ez a film, amelyről elsőre mindenkinek az Életrevalók fog beugrani. Nem véletlenül! A téma hasonló, egy beteg embert próbál gondviselője szórakoztatni, pontosabban el akarja érni, hogy az nyisson a világ felé és megbecsülje élete ezen nagy pillanatait. Ez a film elsősorban azoknak fog tetszeni, akik szeretik az apró, független darabokat, amelyek nagy csinnadratta helyett az őszinte pillanatokra helyezik a hangsúlyt. A Fundimentals of Caring könnyen elkanyarodhatna egy súlyos, megterhelő dráma irányába, de szerencsére nem teszi, s sokszor humorral oldja a nehéz helyzetek komolyságát. A beteg srác, illetve a fiát korábban elveszítő gondviselője gyorsan különleges kapcsolatot épít ki egymással, s szívatják egymást, ha kell, ha nem. Ilyesféle jópofa emberi momentumok sorozata a film, egy road movie, s az utazás során nem csak rengeteg kilométert tesznek meg a szereplők, de jókora karakterfejlődésen, változáson is keresztül mennek.


Értékelés: 8/10

Kiemelt momentum: van, akinek az állva pisilés is különleges tettnek számít. Erre (is) épül a film egy nagy, igazán jópofa jelenete.

A bejegyzés trackback címe:

https://afilmbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr3412096631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása