E-mail elérhetőség: aldowinnfieldkukachotmail.com

Aldo Winnfield Filmbázisa

That Awkward Moment / Csajkeverők (2014)

2014. július 20. - AldoWinnfield

That Awkward Moment banner.png

Abszolút mainstream romantikus komédia, hím szempontból? Jöhet? Oké, akkor itt egy ilyen a Csajkeverők személyében. Persze azért ez nem teljesen ugyanolyan, mintha Julia Roberts vagy Katherine Heigl állna a középpontban, annál egy fokkal azért reálisabb(?) ez a mozi. A férfiak csúnyán beszélnek, finganak és állandóan odaszarnak a legjobb haverjuk lakásába: arra mindenképpen jó volt a magasabb korhatár besorolás, hogy ezek bent legyenek a filmben. Más szempontból viszont csak azt lehet elmondani a The Awkward Moment-ről, mint a már említett színésznők munkái kapcsán: same shit, different movie.

Kissé olyan ez a film, mint amikor az amerikai focicsapat futójátékosa kap egy isteni labdát az irányítótól, amivel csak annyi dolga lenne, hogy befusson a célzónába, de az utolsó métereken kiejti a tojást a kezéből. A fent már nagyrészt felskiccelt alapötlet ugyanis bőven teret engedne egy olyan erős fősodorbeli vígjátéknak, mint amilyen a Horrible Bosses volt, a végeredmény mégis csak közepes lett. Adva van három fiatal srác, akik különböző események hatására úgy döntenek, hogy egy bizonyos ideig egyikük sem csajozik be. Ilyenkor persze egyértelmű, hogy rájuk talál a szerelem, de ahelyett, hogy ezt normális keretek között megbeszélnék a haverokkal (Nagyjából ennyi lett volna: 'Hé, halljátok, baszok az egész egyezségre, nekem kell ez a nő! Megértitek, ugye? - Ja, persze, a fogadást buktad, de itt egy sör!"), inkább sunnyognak és ezzel bajba kerülnek egymás és a szeretett nő előtt is. A legfeltűnőbb hibája a filmnek, hogy a konfliktus alaposan felfújt és ez nem tesz jót az élvezeti faktornak.

Az is gond, hogy nem sikerült kihasználni a színészekben rejlő potenciált. Miles Teller a The Spectacular Now című független moziban mutatta meg, hogy generációja egyik legjobbja lehet, Michael B. Jordan pedig a Friday Night Lights-tól a The Wire képkockáin át egészen a Fruitvale Station-ig mindenben jó volt. Itt nem igazán voltak olyan jeleneteik, hogy nagyot alkossanak, pedig amikor a forgatókönyv biztosított nekik egy érdekfeszítőbb, vagy komikusi vénát igénylő részt, most is éltek a lehetőséggel. Zac Efron tehetségét én továbbra is vitatom, női oldalon viszont ott van az az Imogen Poots, aki legutóbbi filmjeiben (Need For Speed, Long Way Down, That Awkward Moment) egy kissé zakkant, de helyes lányt alakított elbűvölően. Ő sem most a legjobb, s ez négy ismertebb aktorból három, aki kissé alulteljesít (egy meg csak a szokásost hozza) az írott anyag középszerűségének, és/vagy a nem megfelelő rendezői utasításoknak köszönhetően. Sok, akármelyik is az ok.

 A That Awkward Moment a bunkó humort kombinálja a csajos filmek bejáratott közhelyeivel, most a fiúk lesznek szerelmesek és elsősorban ők szenvednek, éppen csak nem elég tökös, nem elég ötletes ez a mozi ahhoz, hogy maradandó élmény lehessen. A fordított fókusz jó idea, csak nem ártott volna, ha a romantikus komédiák további elemeit is hasonlóan meg tudják csavarni a készítők. Ez így csak kissé 'awkward", de szerethető darabra sikeredett.

Értékelés: 6/10

Kiemelt momentum: az Imogen Poots jelenség.

A bejegyzés trackback címe:

https://afilmbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr3312096559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása